tel. +31 (0)527 244600

Natuur

    Het authentieke Hotel Landgoed Oldruitenborgh is een perfecte uitvalsbasis voor natuurliefhebbers door de ligging aan de rand van het Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Het natuurgebied is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Het waterrijke gebied De Wieden, in de Kop van Overijssel, is een oase van ruimte en rust, en bestaat uit plassen en sloten, uitgestrekte rietlanden, hooilanden vol bloemen en dichtbegroeide moerasbossen.

    Zeldzame dieren als de otter en de zwarte stern voelen zich thuis in de natte natuur van De Wieden. Vanaf de observatieplekken in het gebied zijn er allerlei soorten vogels te zien, zoals de aalscholver en zilverreiger. Op de hooilanden groeien planten met kleurrijke bloemen, zoals de dotterbloem en ratelaar. Uniek voor De Wieden is het zeldzame trilveen. De Wieden is een cultuurlandschap. Het landschap is gevormd door de turfwinning: vanaf de vijftiende eeuw werd hier veen gebaggerd.

    U kunt de natuur van het Nationaal Park op vele manieren actief verkennen, vanaf het water of op het land. Ga mee op vaartocht vanaf het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, maak een fietstocht of wandeling of verken het gebied per kano!

Landgoed Oldruitenborgh
Beoordeling: 8,8/10 - 9 recensies